.

.

суботу, 9 січня 2016 р.

Зимові зустрічі або хто прилітає до годівнички.

   Зима- чудова пора. Вона більше, аніж літо навертає на роздуми. Вона красива своєю стриманістю, її кришталева мовчазність викликає найрізноманітніші асоціації.  От воно як буває: кожного року зустрічаємося із січнем. А він дуже часто не схожий на своїх зимових братів. То лякає своїми суворими морозами, і за довгу ніч так настудить, що ранком повітря обпікає обличчя й руки. З такою погодою ми зустрічали Новий 2016 рік. Перші  його дні  - температура знижувалась вночі до-24 С° . А через п'ять днів почалася січнева відлига з мокро-брудним снігом, дощем та туманом... І вже сьогодні знов мороз і хуртовина)))
   А як же всі ці примхи природи переживають брати наші менші? Як їм в ці дні січневих перевтілень? Дивлюся у вікно і спостерігаю: зграйки горобців, що распушили свої пір'яві кожушки, парочки горлиць, які тісно притулилися одне до одного і гріються, пихатих граків, крокуючих по снігу в пошуках їжі, юрких швидких синичок. Всі вони переміщуються ближче до людини, сподіваючись на допомогу!
   Кожен рік спостерігаємо за їхнім переміщенням.  Різноманітність диких птахів в нашому регіоні сягає приблизно 200 видів, а я хочу поділитися з вами роботою моїх учнів, метою якої було дізнатися, які птахи зустрічаються біля помешкань людини, під час екскурсії по місту, сфотографувати їх, визначити та описати.
   Знайомтеся з 9 видами друзів наших менших, яких ми побачили гуляючи містом))





























Ось такі ми фотографи та збирачі інформації )))



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярні публікації